Vecka 23

Nu är jag i vecka 23(22+0), veckorna går verkligen jätte snabbt förbi. Och jag längtar bara för mer och mer för varje dag som går! (förra veckan kom fick jag ju inget mail om min vecka, men denna veckan kom det ett mail om vecka 23. Vet inte vad det var som hände förra veckan, kanske var det något som var fel med sidan.)


Nu är du 23 veckor gången (eller gravid i 24:e veckan, om du föredrar att räkna så). Ser du fram mot förlossningen? Om du har så mycket energi att du hoppar omkring av glädje, kan din bebis ta del av det eftersom både hörsel och balanssinne är välutvecklade nu. Dessutom kan den blinka. När du nått vecka 24 är din bebis såpass utvecklad att den har en överlevnadschans om den skulle födas för tidigt. För varje vecka som går kommer din bebis att mogna mer och mer och bli bättre rustad att möta världen utanför din kropp.

Mina tankar;
Jag tycker bara det blir mer och mer spännande för varje dag som går. Och jag känner hur jag kommer närmre mitt lilla barn i magen varje dag. Jag märker att jag tänker mycket mer på det än vad jag gjort förr, jag märker att jag gör saker för barnets skull mer än vad jag gör för min egen skull. Jag märker hur det rör sig i magen, jag märker hur den hickar och hur den sparkar mig. Jag längtar tills den kommer ut och hälsar på mig. Den är så nära men ändå så långt borta!

Om min kille;
Han kommer närmre och närmre han också. Han snackar med den varje gång han får en chans att göra det. När han inte är här så ber han mig hälsa bebisen god morgon och god natt. Han snackar mycket mer om den och det känns verkligen som om han verkligen är redo för det hära som kommer att förändra hela vårt liv. Men han verkar inte se något hot i det hela. Vilket gör honom till en bra pappa redan här!

Såhär ser det ut i magen;

Bebisen väger nu strax över ett halvt kilo och är nästan 30 cm lång från hjässa till häl. Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst (som under vatten), dina hjärtslag och de mullrande, gurglande och kurrande ljud din mage och tarm gör. Höga ljud som bebisen ofta hör inne i livmodern, t ex hundskall eller dammsugaren, kommer förmodligen inte att låta otäcka efter födseln.
Du kanske börjar känna dig klumpig och ovig nu när din tyngdpunkt förflyttat sig. Tandköttet blöder eventuellt när du borstar tänderna och du kanske har fått knoppnavel? Sådant kommer att gå tillbaks till hur det var förut efter förlossningen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0