Vecka 24

Din bebis har ännu inte så mycket kroppsfett, men hjärnan växer fort och bebisen är såpass stor att den börjar fylla utrymmet i din livmoder. Var uppmärksam på vad du äter, eftersom det händer så mycket med bebisens hjärna just nu. Vid det här laget ser du förmodligen gravid ut 'på riktigt' och har kanske också en mörk linje (linea nigra) på magen. Din bebis smaklökar håller på att bildas och med dem t o m smaken för sött. Det kanske är orsaken bakom ditt eget sötsug..? Ingen vet helt säkert, men det är ju en bra ursäkt nästa gång du drabbas av godissug!

Mina tankar;
Usch, tiden går så jäkla fort. Och bebisen rör sig bara för mer och mer för varje dag som går.
Känns som den har disko där inne vissa dagar/nätter, ibland är den kanske till och med på fotbollsmatch.
Jag försöker nu mera tänka på vad jag äter. Men ibland kan jag inte stå ifrån ändå. Det är nog vanligt för de flesta gravida tjejer/kvinnor, man blir sugen på allt och är man det är man bara riktad mot en sak och tänker på det ända tills man fått äta det. Det låter sjukt, men så är det faktiskt. Oavsett fast jag försöker hålla mig undan så klarar jag inte av det alltid.

Om min kille;
Nu mera bor han inte här, och är inte här speciellt ofta i och med han börjat jobba.
Men han ber mig hälsa bebisen godmorgon och godnatt varje dag.
Han tycker även att magen börjar bli fin.(trots att jag är tjock!)

Såhär ser det ut i magen;

Bebisen väger nu över 600 gram och är välproportionerad, men med tunn och ömtålig hud och ringa mängd underhudsfett. Hjärnan växer snabbt och bebisen börjar fylla utrymmet i livmodern. Den är ungefär 30 centimeter lång från hjässa till häl. Även om chanserna att bebisen skulle klara sig med rätt vård om den föddes nu är goda, så skulle de flesta läkare och barnmorskor göra sitt bästa för att förhindra en förlossning i det här stadiet så att bebisen får fortsätta utvecklas på ”vanligt” sätt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0