Vecka 27

Nu är du 27 veckor gången (eller gravid i 28:e veckan, om du föredrar att räkna så). Nu ligger slutspurten framför dig — två trimestrar avklarade, en kvar. Din bebis växer och förbereder sig för sin födelsedag. De närmaste två veckorna kommer bebisen att öka snabbt i vikt och du kommer kanske att känna dig andfådd och trött i takt med att du växer med bebisen. Om du kunde se din bebis nu, skulle du se mer och mer av en nyfödd bebis beteende. Bebisen blundar och öppnar sina ögon, sover och vaknar på regelbundna tider och suger kanske på tummen eller andra fingrar. Denna vecka kan din bebis ha mycket hicka också, vilket förklarar den där konstiga, rytmiska känslan du kanske haft i magen!

Mina tankar;
Nu börjar det närma sig. Trots att det är 13 veckor, kanske lite mer kvar så känns det så nära nu. Magen har växt lite mer nu, och jag känner hur tung jag börjar att bli. Har kännt att jag också har svårare att röra mig fritt som jag gjort förr. Och ju längre in jag går in i graviditeten så känner jag sparkarna starkare och starkare. Jag känner av dem mycket oftare och vet vilka som är sparkar, vad som är hicka och när bebisen förflyttar sig där inne i magen. Jag märker allt mycket tydligare, och jag längtar bara att få se bebisen. Även fast jag är livrädd inför förlossningen så har jag ställt in mig på att den smärtan jag går igenom är värt det. Och så ska jag tänka näst intill förlossningsdagen, och när jag väl ligger där och ska krysta ut bebisen. Det är en smärta som kommer göra så sju in i helvetes ont, men den smärtan går över så småningom, och den smärtan är värt det.

Om min kille;
Nu när jag gått längre in i graviditeten och vet ungefär när bebisen sparkar och när den sover så har han fått känna på flera sparkar nu. Han var så ledsen i början då han aldrig fick känna va dem, men nu har han fått göra det, och han tycker att det är väldigt roligt. Men han snackar inte så mycket med bebisen längre, med tanken på att han inte bor hos oss, och har inte mer än helgerna på sig. Dock är det synd, i och med bebisen lär känna igen röster vid det här laget. Men vi får se, kanske kan det bättras.

Såhär ser det ut i magen just nu;

Nu väger bebisen ungefär 875 gram och är knappt 37 cm lång från topp till tå. Ögonen öppnar och sluter sig, bebisen sover och är vaken på regelbundna tider och den kanske suger på fingrarna eller tummen.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0